Nya Svenska regleringen från januari 2019

Svenska regeringen har sedan 1:a januari 2019 bestämt att tillåta att de utländska spelbolagen kan få tillstånd att kunna vara på den svenska marknaden på samma villkor som de statliga spelbolagen Svenska Spel och ATG som tidigare haft total monopol.

De utländska bolagen har fått ansöka om en licens som har granskats av Spelinspektionen, som därefter har bestämt om en licens ska beviljas eller inte. Villkoren har varit krångliga, ansökningarna har varit många, men som det ser ut idag så har vi ungefär 80-90 online bettingbolag som fått deras efterlängtade positiva besked, en licens för den svenska marknaden.

Bland annat så har Unibet, Leo Vegas, Betsson, Betsafe, ComOn, 888, Playojo, Bet365 beviljats den åtråvärda licensen.

Kul för spelbolagen, men tyvärr har denna licens fått svenskarna att börja protestera högljutt p.g.a all överexponering av reklam så hörs och syns överallt. På TV, i radio, i tidningar, billboards, utomhuspelare, tunnelbana, you name it.

All kritik har fått regeringen och ministern som är ansvarig för detta, Ardalan Shekarabi, att vid flertalet tillfällen tillkalla sig spelbolagen och påminna de om en av huvudvillkoren för spellicensen, den om att all marknadsföring skall skötas med måttfullhet och inte bli överdriven så som den verkar ha blivit på sistone, i alla fall enligt svenskarna som verkar ha fått nog.

Vad tycker ni, tycker ni också spelbolagen gått över gränsen? Vilka förändringar skulle ni vilja göra?